ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1971. Είμαι πτυχιούχος Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αγροτική Οικονομία. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών του Α.Π.Θ. το 1999, του συλλόγου Γεωπόνων Κοζάνης το 2000 και του ΚΕΠΚΑ  Κοζάνης το 2002.Το 2002 έκανα έναρξη εργασιών ως γεωπόνος ελεύθερος επαγγελματίας και παραγωγός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων.

Το 2003 εκλέχθηκα πλειοψηφών νομαρχιακός σύμβουλος ενώ από το 2004 εκλέγομαι βουλευτής Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία ως το 2019, που εκλέχτηκα Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Το 2004 εισήγαγα στην Ελλάδα και εγκατέστησα πιλοτικά την πρώτη φυτεία ρόδων και λεβάντας στο νομό Κοζάνης.

Ίδρυσα τον Συνεταιρισμό των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου. Διετέλεσα δύο φορές Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι παντρεμένος από το 2015 με την Κατερίνα Δίου, υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Νεότερη Παλαιότερη