Υπογράφηκε η σύμβαση για την οδοποιία σε επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα του Δήμου Βοΐου προϋπολογισμού 5.110.000 €


Υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο του έργου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Δήμου Βοΐου Π.Ε. Κοζάνης» στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.110.000 € (με Φ.Π.Α), με χρηματοδότηση από το Ε.Α.Π., κατά 85% από την Περιφέρεια και 15% από το Δήμο. Παρόντες στη διαδικασία της υπογραφής ήταν ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας, στελέχη της ΑΝΚΟ και πλήθος κόσμου.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών κατασκευής και συντήρησης οδών για τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων, σε κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρήσει, στους οικισμούς του Δήμου Βοΐου.

Περιλαμβάνονται εργασίας οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.

Στόχος του έργο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την βελτίωση της προσβασιμότητας των κτηνοτροφικών και λοιπών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους, στη μείωση του κόστους των μεταφορών και στη μεγιστοποίηση της ασφάλειας αυτών.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε 122 αγροτικές οδούς, σε οδικό δίκτυο 90 χιλιομέτρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βοΐου, με τον αριθμό των ωφελούμενων επιχειρήσεων να ανέρχεται σε 216. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης και η προθεσμία περαίωσής του είναι δώδεκα μήνες.Νεότερη Παλαιότερη