Γ. Κασαπίδης: Στηρίζουμε τα αιτήματα των Μελισσοκομικών Συλλόγων

Στα σκαριά η συνεργασία των Μελισσοκόμων με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, στα δίκαια αιτήματα των μελισσοκομικών συλλόγων της Π.Ε. Κοζάνης οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα μηχανοκίνητη πορεία συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ όπου του παρέδωσαν τα αιτήματα τους, ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε στους μελισσοκόμους ότι θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα του κλάδου των μελισσοκόμων σημειώνοντας πως θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους που έχουν σχέση με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου, την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, την επιδότηση σε όλους του μελισσοκόμους για την προσφορά τους στην επικονίαση και το πρασίνισμα. Παράλληλα θα υποστηρίξει το αίτημα τους ώστε να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις με εισαγόμενα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία μέλια.

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης κάλεσε τους μελισσοκόμους να συναντηθούν το επόμενο διάστημα ώστε να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, για να μπουν οι βάσεις της δημιουργίας μίας πρότυπης μονάδας ελέγχου της ποιότητας του μελιού όλων των μελισσοκομικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας και να δίνεται το ελληνικό σήμα ποιότητας των παραγωγών.

Η Περιφερειακή Αρχή υποστηρίζει τη συνεργασία και τα αιτήματα όλων των μελισσοκομικών συλλόγων της περιοχής με στόχο την κοινωνική συνοχή, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, στηρίζοντας συγχρόνως την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Το μέλι, το χρυσάφι της Ελληνικής φύσης, σύμβολο γονιμότητας και ευζωίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όχι μόνο για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για την οικονομία της Περιφέρειας.

Νεότερη Παλαιότερη