Επιθεώρηση εργασιών επισκευής της σοβαρής ρωγμής της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων


Τις εργασίες ενίσχυσης του τμήματος της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων όπου εντοπίστηκαν σοβαρές ρωγμές επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, από κοινού με τον καθηγητή ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Κατάκαλο.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, αφορούν σε πολύ εξειδικευμένες τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης ισχύος που θα ενισχύσουν την αντοχή της γέφυρας σε δύο αρθρώσεις της όπου εντοπίστηκαν σημαντικές ζημιές.

Οι ζημιές αφορούν σε σοβαρές ρωγμές που διαπιστώθηκαν κατά την εκτεταμένη και αναλυτική με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική επιθεώρηση που πραγματοποίησαν το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, ο μηχανικός της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Πανέτσος με τον καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνο Κατάκαλο.


Οι εξειδικευμένες εργασίες που γίνονται αποσκοπούν στην περαιτέρω ενίσχυση της αντοχής της γέφυρας στα επίμαχα σημεία των ρωγμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κατάκαλο, οι ζημιές που προκαλούν εντύπωση για την έντασή τους, προκλήθηκαν πριν από πολλά χρόνια εξαιτίας ισχυρών πιέσεων, που ασκήθηκαν στα σημεία αυτά και ξεπέρασαν τους 350 τόνους τοπικά.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν όλο το Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο, οπότε και αναμένετε να δοθεί η ελεύθερη κυκλοφορία της γέφυρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία επιθεώρηση της γέφυρας, έγινε το 1995 μετά τον σεισμό του Μάιου, ενώ μετά τις εργασίες επισκευής των σοβαρών ρωγμών, θα ακολουθήσει μεγάλη συνολική συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

Νεότερη Παλαιότερη