Υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση έργου: «Επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βλάστης»


Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «Επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βλάστης» προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2023.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Στέργιος Κιάνας, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Τσιάμης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 334.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και περιλαμβάνει επεμβάσεις στην αύξηση των μηχανικών χαρακτηριστικών της τοιχοποιίας, την ενίσχυση των πατωμάτων και της στέγης, την ενίσχυση των εσωτερικών τοίχων και την ισχυρότερη σύνδεσή τους με τις λιθοδομές που έρχονται σε επαφή.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των θρησκευτικών μας μνημείων, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και μια από τις πολιτικές που θα παρέχουν στοχευμένη στήριξη στην ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Νεότερη Παλαιότερη