Επιδόθηκαν οι τίτλοι κυριότητας στους δικαιούχους του αναδασμού αγροκτήματος Αμμοχωρίου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη

Επίδοση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους του αναδασμούαγροκτήματος Αμμοχωρίου, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, κυρωθεί και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τ.Β΄6365/15-12-2022, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή24 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Αμμοχωρίου.

Στη διαδικασία παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. ΦλώριναςΒασίλης Άμπας και οΠρόεδρος της Κοινότητας Αμμοχωρίου Παύλος Αλεξιάδης, οι οποίοι  επέδωσαν συμβολικά τους πρώτους τίτλους στους δικαιούχους.

Το έργο του αναδασμού για το αγρόκτημα Αμμοχωρίου, αφορά έκταση γης 11.045στρεμμάτωνμε 823 δικαιούχους. Στόχος του έργου είναι η αύξηση της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και η κατοχύρωση των ιδιοκτησιών μέσω της έκδοσης έγκυρων τίτλων. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τα παράλληλα έργα αναδασμού των αγροκτημάτων Αμμοχωρίου και Σιταριάς και προγραμματίζεται η χρηματοδότηση τους. Επίσης, θα ενταχθεί και η μελέτη για την άρδευση των υπολοίπων εκτάσεων από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς (Β φάση).

Στην Π.Ε. Φλώρινας είναι σε εξέλιξη η διενέργεια αναδασμών στα αγροκτήματα Αρμενοχωρίου, Περάσματος, Σκοπιάς, Νεοχωρακίου, Βαρικού, Ασπρογείων και Μαρίνας, ενώ εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Φλώρινας ο αναδασμός του Αγροκτήματος του Μεσόκαμπου.Νεότερη Παλαιότερη